مدیران طاووسی و مدیران هدهدی
داستان زیر،از منطق الطیر عطار نیشابوری است البته با اندکی تغییر:
پرندگان می خواستند به اوج سرخوشی برسند. لذا در پیِ کسی بودند که راه را به آنان نشان دهد.تا چشمشان به طاووس افتاد جذب او شدند. حق هم داشتند. طاووس مملو از زیبایی و جذابیت بود. آنها از طاووس خواستند مسیر تعالی را مشخص نماید اما او بجای نشان دادن مسیر، هربار به یک بلندی می رفت و چتر زیبای خود را می گشود و سایر پرندگان را مسحور میکرد. این اتفاق چندین بار تکرار شد تا اینکه جلوه گری طاووس برای پرنده ها تکراری شد و از طرفی آنها متوجه شدند که هیچ پیشرفتی نکردند.
پس برای راهنمایی به سراغ پرنده دیگری رفتند. این دفعه در انتخاب خود تجدیدنظر کردند و به جای جلوه های ظاهری به ویژگیهای دیگری مثل دانایی و تیزپروازی هم دقت کردند. در نهایت از هدهد مسیر تعالی را طلب کردند. هدهد، اوج سرخوشی را در رسیدن پرندگان به پیشگاه سیمرغ توصیف نمود. مسیر را هم نشان داد (قله قاف). مهمتر از همه، خودش هم یکی از آنان شد که بیش از همه مشتاق رسیدن به سیمرغ بود و پرندگان را دراین راه یکدل نمود. اینگونه بود که دسته ای از پرندگان توانستند به اوج کمال برسند
این داستان، در دنیای مدیران، بارها و بارها تکرار می شود.
برخی مدیران، طاووسی هستند. آنها دارای مدارک معتبر، ظاهر آراسته و قدرت نطق قوی هستند اما با آنها کار پیش نمی رود. اما برخی دیگر، هدهدی هستند. آنها ویژگیهای ظاهری مدیران طاووسی را ندارند اما کار را به کمال می رسانند.
مدیران طاووسی، مدام مشغول جلوه گری و شرح توانمندی های خود هستند که اتفاقاً در مخاطبان، چه بالادست و چه زیردست تأثیر می گذارد. اما مدیران هدهدی، به جای تعریف از خود، هدف را، دقیق تعریف میکنند
مدیران طاووسی، از تعیین مسیر طفره می روند و بجای آن از تخصص و تجربه خود در موقعیتهای دیگر سخن می گویند اما مدیران هدهدی، تعیین مسیر را همان ابتدای کار، انجام می دهند.
مدیران طاووسی، خود را از کارمندان جدا می کنند (مانند طاووس که به بلندی میرفت) اما مدیران هدهدی، تیم تشکیل می دهند و خودشان فعال ترین عضو تیم اند.
ویژگی مدیران طاووسی:
- جذابیت ظاهری بالا
- جلوه گری زیاد (بزرگنمایی توانایی ها)
- عدم تعیین هدف
- طفره رفتن از ارائه برنامه
- نگاه از بالا به نیروی انسانی
- جدایی از پرسنل
نتیجه کار: عدم پیشرفت همراه با دل زدگی نیروی انسانی
ویژگی مدیران هدهدی:
- جذابیت ظاهری کم یا متوسط
- جلوه گری به اندازه
- تعیین هدف، ارائه برنامه
- نگاه هم سطح به نیروی انسانی
- تیم سازی
- فعالترین عضو تیم
نتیجه کار: رسیدن به هدف همراه با تعالی نیروی انسانی
و اما سوال: مسیری که در پیش گرفته اید، شما را به کدام نوع مدیر تبدیل می کند؟ طاووسی یا هدهدی
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
خلاصه کتاب اسرار سخنرانی و ارائههای استیو جابز
خلاصه کتاب دقیقاً چه بگویید تا به حرفتان گوش کنند
خلاصه کتاب – سخنرانی و فن بیان به روش TED
خلاصه کتاب – آیین سخنرانی – دیل کارنگی
عارضه “پادشاه رینالد” در مدیران
- (+98) Iran
دیدگاهتان را بنویسید